4 rekryteringsmissar du vill undvika

Att anställa fel person är slöseri med både tid och pengar och kommer dessutom kräva en ny rekrytering. Det finns flera vanliga missar att se upp med när företaget växer och man är i behov av att anställa mer personal till sitt företag inom casinon utan licens. Till exempel ska man inte hoppa över viktiga steg och man ska vara försiktig med att anställa någon man umgås med privat.

Ingen tydlig kravprofil

Vet man inte vad man letar efter är det också svårt att hitta någon som kommer passa. Inför en rekrytering är det viktigt att man har en tydlig kravprofil att utgå ifrån. Ibland kan det vara omöjligt att hitta någon som uppfyller samtliga krav men man får i alla fall något att jobba med, vilket är en förutsättning för att lyckas. Fundera över viktiga egenskaper som kan vara avgörande för rollen och skriv ner innan du påbörjar urvalet.

Att anställa en vän eller bekant

För många kan det kännas som både en rätt och enkel väg att gå – att anställa en vän eller bekant. Kanske beror det på att man tror sig veta det mesta om personen men man ska ha i åtanke att det kan se annorlunda ut i arbetslivet. Det kan dessutom bli svårt att hantera konflikter inom rekrytering och andra svårigheter för att man har en privat relation utanför jobbet. Om en vän är intressant för tjänsten som behöver tillsättas bör denne genomgå samma utvärderingsprocess som andra sökanden.

Hoppar över referenstagning

Ett av dom viktigaste stegen vid en rekrytering är att ta referenser på dom kandidater som är intressanta. Detta är ett steg som många väljer att hoppa över för att det känns tidskrävande och besvärligt men det kan faktiskt vara en avgörande punkt. Någon som inte uppfyller samtliga krav kan till exempel ha jättefina referenser från en tidigare arbetsgivare medans en som är perfekt utifrån kravprofilen inte har gjort något bra intryck på sina tidigare jobb. Man bildar sig en bra uppfattning om olika personers drivenhet, något man inte kan avgöra med hjälp av bara ett CV.

Oprofessionella avslag

När man är klar med sin rekrytering ska man inte glömma bort dom kandidater som inte blivit anställda. Dom flesta går förmodligen och väntar på ett svar och här ska man inte bara säga tack men nej tack. Det är viktigt att man sköter avslagen på ett professionellt sätt för att inte riskera att få dåligt rykte – något som annars kan sprida sig snabbt.