Arbeta som snickare 

Snickare anses vara ett av världens äldsta yrken. Eftersom det är ett yrke som alltid behövs så är din framtid rätt säker om du väljer att utbilda dig till snickare och jobbar hos https://snickarenistockholm.se/. I det här inlägget kan du läsa mer om hur du går tillväga för att få de rätta kunskaperna som behövs innan du kan börja jobba som snickare. 

Snickarens arbetsuppgifter 

Men innan du bestämmer dig om du vill bli snickare eller inte kan det vara bra att veta vad en snickare gör under sina arbetsdagar. En snickares arbetsuppgifter kan vara varierande beroende på vilket företag personen jobbar för. En snickare kan till exempel jobba på ett byggföretag och stå för all typ av träarbete. Men en snickare kan också arbeta med mindre sniderier. Du kan till exempel bli möbelsnickare eller ägna dig åt finsnickeri. Med andra ord kan den ena snickarens arbetsuppgifter skilja sig från den andra. Men det alla snickare har gemensamt är att de gillar att jobba med trä och är praktiskt lagda. 

Utbilda dig till snickare 

Känner du dig lockad till att bli snickare behöver du ha en utbildning för att du sedan ska kunna bli en yrkesverksam snickare. Är du i tonåren eller yngre och därmed har dina gymnasieår framför dig kan du få en bra grundläggande utbildning redan på gymnasiet. Då söker du dig till bygg och anläggningsprogrammet med inriktningen husbyggnad. Om du vill jobba som finsnickare ska du gå hantverksprogrammet med inriktningen finsnickeri. Det finns också motsvarande utbildningar på vuxenskolor såsom Komvux eller yrkeshögskolan. När du har avslutat din utbildning måste du gå två år som lärling. Därefter får du avlägga ett teoretiskt prov. Så snart som det är godkänt får du ett yrkesbevis som styrker att du är träarbetare. Det går också att bli snickare genom att bli anställd som lärling och läsa de teoretiska delarna samtidigt om du läser dem via en distansutbildning via exempelvis yrkeshögskolan. Du behöver alltså räkna med att utbilda dig i minst tre år och gå lärling därefter. Men det är det värt eftersom det är lätt att få jobb som snickare. Genomsnittslönen för en snickare ligger på ungefär 32 000 kronor i månaden. 

Börja jobba som snickare 

I och med att du måste gå som lärling för att bli snickare så har du oftast bra kontakter redan under din utbildningstid. Många får jobb på det företag de har gått lärling hos. Men ibland kan du behöva söka dig vidare. Som tur är så är snickare ett eftertraktat jobb vilket innebär att du inte kommer behöva gå särskilt länge utan jobb om du har utbildning. Kontakta de företag du är intresserad av att jobba hos och sök lediga tjänster som ligger utlagda så kommer du snart att få jobb som snickare. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *