Webbhotell

Visst, det går att göra egna servrar och lösa det på egen hand, men för de flesta är det aktuellt att även skaffa hosting. Tar man hjälp av en webbyrå kan de ibland erbjuda sig att hjälpa till med detta. Om du gör hemsidan själv måste du dock också lösa hostingen på egen hand, vilket ofta sker med hjälp av ett webbhotell.

Hur mycket ett webbhotell kostar beror väldigt mycket på vilken aktör du väljer. Det finns webbhotell som tar över 1000 kronor om året, medan andra tar hälften av det – eller till och med mindre än så.

Det finns ett antal lågprisaktörer på marknaden som inte bör avfärdas på en gång, bara för att de är billiga. De kan mycket väl vara lämpliga val, så länge man inte har stora mängder trafik eller kräver stora mängder lagringsutrymme. Det är nämligen då som dessa bolag tenderar att bli lite dyrare.

Webbyrå

Ska du ha hjälp av en webbyrå? I sådana fall kanske du vill ha en speciell design eller komplexa funktioner. I ett sådant läge får man räkna med att det kommer att kosta en del pengar. Ett vanligt timpris är kring 800 kronor, men det kan kosta mycket mer än så, beroende på vilken kompetens som behövs för uppdraget. En webbyrå kanske inte behövs för att göra en enkel och snygg hemsida, men när mer komplexa saker ska göras kan det vara nödvändigt.