Hur man får en strukturerad flytt

­Att packa inför en flytt är inte alltid det lättaste, saker går sönder, får inte plats och vad ska man lägga med vad? Vi har frågat en flyttfirma och dom som är experter på området berättar tips och råd som gör att man kan få struktur på sin flytt.

Rensa!
En flyttfirma vi har frågat säger sitt bästa tips där dom menar att inte med sig saker som man egentligen vill ha. Våra hem idag är fyllda med prylar, kläder och skräp som vi inte använder eller ens vet varför vi har. Innan du börjar packa, gå igenom allt och släng, ge bort eller sälj det du inte vill ha. Det kommer spara tid, pengar och plats då du anlitar din flyttfirma.

Sortera i kategorier
Det blir så mycket lättare för din flyttfirma Göteborg om du sorterar allt i kategorier. Det som hör till köket ska vara i en kartong och det som ska vara i sovrummet i en kartong. Det bli inte heller övermäktigt för dig sen heller när du ska packa upp dina saker. En flyttfirma som ser klart och tydligt vart kartongerna ska stå någonstans jobbar fortare och det sparar dig pengar.

Boka in rätt dag
Boka minst en månad i förväg och helst inte en helg. Om det är så att du måste boka på en helg, kolla så att din flyttfirma inte tar extra betalt för att jobba på helger.

Kolla kartan
Om det är så att du ska flytta långt så är det sista du vill att du och din flyttfirma hamnar i långa köer om ni passerar storstäder vid rusningstrafiken. Kolla rutten noga innan och prata med din flyttfirma om råd om dom vet den snabbaste vägen.

En att göra lista
En flytt innebär MÅNGA olika moment och det kan kännas övermäktigt hur man ska hinna med allt och det är omöjligt att hålla allt i huvudet så man är klar när sin flyttfirma kommer på flyttdagen. Det bästa och mest logiska tipset är att göra en att göra lista med allt. Då får du ur dig allt ut huvudet och du kan fokusera på att faktiskt börja göra sakerna.

Skriv in i kalendern
Alla dessa saker på att göra listan… när ska man göra dom och dessutom beställa bortforsling av möbler? Kolla hur det ser ut i din kalender och placera ut sakerna på dagar då du har tid och ro att utföra dom. Det blir lätt så att allt händer på samma dag annars. Så när din flyttfirma kommer så är har du energi för att tänka på flytten och är inte utarbetat för att du gjort allt för mycket på allt för lite tid.