Tips för att döpa din städfirma

Det råder ingen tvekan om att namnet på ens verksamhet har betydelse. Det har betydelse för hur lätt potentiella kunder minns firman, och kan även ha en viss inverkan på förtroendepotentialen.

Ett rent vulgärt namn skulle sannolikt göra det svårt att få uppdrag. Samtidigt skulle ett väldigt anonymt namn göra det svårt att bli ihågkommen. De flesta kan enas om att man bör leta efter ett namn på sin städfirma som både är lätt att minnas och som är förtroendeingivande.

Så hur ska man egentligen göra? Klart är att det finns några aspekter att ta hänsyn till.

Det första intrycket

Det första intrycket är givetvis viktigt, att det blir bra. Faktum är att firmans namn kommer att utgöra det första intrycket för hela firmans verksamhet. Oavsett vilket namn du väljer bör det vara lätt att komma ihåg. Det får gärna sätta sig på minnet för Stockholm Hemstädning enkelt. Egentligen behöver det inte påpekas – men undvik fult språk eller vulgära ord, givetvis. Ditt namn bör representera din städfirma och er stil på ett bra sätt. Satsar ni mycket på ett bra bemötande? I sådana fall är det positivt om namnet avspeglar detta.

Domännamn

Redan i det här skedet kan det vara aktuellt att fundera på domännamn. För städhjälp kommer du på ett bra namn kan det vara lägligt att samtidigt titta på om domänen är ledig. Är den inte det? Då kan det vara läge att hitta ett nytt namn. Det är inte ovanligt för en städfirma idag att huvudsakligen fokusera på digital marknadsföring, och där är de flesta eniga att domännamnet är av hög vikt.

Bindestreck, siffror och ovanliga toppdomäner (till exempel .guru, .pizza och liknande) är något som många avråder ifrån. Att föredra i de flesta fall är .se. Om inte det finns, kan .nu eller .com kanske vara andra- eller tredjeval.

Lek med ord

Brister inspirationen? Ett tips som kan sätta igång din kreativa gnista är att göra lite ordlekar. Börja med att skriva ned alla ord du tänker på. Det kan till exempel vara dina initialer, ditt namn, din stad och 10 lämpliga beskrivande ord. Testa sedan att leka med dem – para ihop dem, byt ordning på dem och testa alla möjliga olika kombinationer. Till slut når du en punkt när du har hittat namnet på din städfirma – eller åtminstone kommit nära det. Förhoppningsvis är det lätt att minnas, koncist och originellt och ett namn som din städfirma kan stå bakom.