Smarta tillbehör ger känsla i badrummet

Ska man genomföra en badrumsrenovering eller bara känner för att förnya sitt nuvarande badrum finns det många tillbehör man kan använda sig av. Speglar och handdukstorkar är exempel på badrumstillbehör som tillför mycket till rummet utan att behöva kosta en förmögenhet. Ska man borra i väggarna finns det dock särskilda regler att se över innan man sätter igång.

Välj stora speglar
Oavsett om man planerar en badrumsrenovering eller om man ska piffa upp sitt gamla badrum är det viktigt med bra speglar. Välj gärna en stor spegel att sätta ovanför handfatet, det blir både funktionellt samtidigt som det skapar en känsla av ett stort och luftigt rum. Vill man slå två flugor i en smäll och få extra plats för förvaring kan man välja ett grunt badrumsskåp med en spegel på. Dessa modeller är inte lika vanligt förekommande som dom varit tidigare eftersom dom tar upp en hel del plats.

Varmt och ombonat med handdukstork

En handdukstork är en bra och populär investering i samband med en badrumsrenovering och den bidrar till både ett varmt och ombonat badrum. Hängaren värms upp med hjälp av antingen vattenburen värme eller elslingor och ger ifrån sig lagom mycket värme för att få uppvärmda och behagliga handdukar när man stiger ur duschen eller badet. Att hänga fina handdukar och badlakan i matchade färger på torken skapar ett mjukt och ombonat intryck.

Hyllor och bänkar för bra förvaring
Det är viktigt med bra förvaring i ett badrum och för detta finns många alternativ. Planerar man inte att genomföra en hel badrumsrenovering stockholm kanske man inte heller vill borra i väggen eller köpa stora och dyra skåp, och då kan man satsa på att köpa hyllor eller skåp som kan placeras direkt på golvet. För att hålla det rent och snyggt kan man köpa förvaringskorgar att inreda hyllan med.

Vill man hellre köpa vägghängda skåp eller hyllor när man gör om i sitt badrum ger det mer lättstädade ytor. Väljer man skåp med dörrar framför hyllor undviker man dessutom damm och smuts på det som är tänkt att förvaras. Letar man efter förvaringsmöbler så finns mycket att välja mellan och man behöver nödvändigtvis inte köpa dessa i en badrumsbutik. Kolla gärna på loppis efter en trevlig möbel som kan användas för förvaring i badrummet för att skapa ännu mera känsla.

Uppsättning av badrumstillbehör

Om man genomför en badrumsrenovering och planerar att sätta upp saker på väggarna finns det vissa regler att förhålla sig till. Att borra i ett våtutrymme är riskfyllt eftersom det kan tränga in fukt i borrhålen. Har man kakel på väggarna bör man ta det väldigt försiktigt och använda sig av en speciell bott anpassad för ändamålet så att inte plattorna spricker, för att sedan lägga en silikonfog runt borrhålet som skyddar mot fukten.

Det finns mängder av badrumstillbehör, både nödvändiga och mindre nödvändiga och ska man göra om i sitt badrum är det ett ypperligt tillfälle att fundera på vilka behov man har. En handdukstork kanske inte är nödvändig men det är både praktiskt och härligt med varma handdukar, dessutom skapar det en trevlig känsla i rummet tillsammans med speglar och andra tillbehör. En stark rekommendation är att ta inspiration från flera olika håll långt innan man påbörjar en badrumsrenovering. Efteråt kan det vara försent.