VVS-arbeten – därför ska du anlita

Vill du vara säker på att toaletten installeras på ett korrekt sätt eller att du renoverar tvättstugan utan risk för vattenskador? Då bör du absolut undvika att göra jobbet på egen hand. I Sverige finns det ingen lag som säger att du inte får genomföra VVS-arbeten själv. Däremot är misstagen många och detta kan leda till mycket stora problem.

Om du gör VVS-arbeten själv eller väljer att anlita obehöriga hantverkare kan det stå dig väldigt dyrt. Risken för vattenläckage och andra skador ökar, även om du har följt alla branschregler till punkt och pricka. Väljer du däremot att anlita en seriös och utbildad VVS-montör istället behöver du inte oroa dig för att något ska bli fel. En behörig VVS-montör har en lång och gedigen erfarenhet bakom sig, är yrkesutbildad och har både certifikat och behörighet för uppgiften.

Fördelar med att anlita en VVS-hantverkare
Det kan kännas lockande att göra rör-, vatten- och avloppsarbeten på egen hand. Det kommer ju trots allt innebära att du får spara in en hel del pengar, men kom ihåg att pengarna inte är allt. Det kan vara något så simpelt som att du har dragit åt en anslutning lite för hårt eller löst för att packningen ska ta skadas och läckage ska uppstå –snickarenimalmö.se. Det kan också vara så att du vill försöka minska kostnaderna så du väljer ett material som inte är godkänt för arbetet.

Genom att anlita kan du istället vara säker på att:

• Arbetet utförs på ett korrekt och fackmannamässigt sätt och att bara godkänt material används. Du kan också vara säker på att alla branschregler följs till punkt och pricka.
• Du får tillgång till en bra och trygg försäkring och garanti på arbetet. Det kan t.ex. handla om garanti för framtida fuktskador eller andra problem som kan uppstå med tiden.
• Du får en kunnig och certifierad VVS-montör som utför arbetet snabbare än om du hade tagit dig an uppgiften själv. På så sätt sparar du även in på tiden.
• Anlitar du rörmokaren som privatperson kommer du inte bara vara skyddad av den ansvarsförsäkring som företaget har, du kommer också få ett bra skydd från konsumenttjänstlagen.
• Även om det kan kännas dyrt och kostsamt att anlita kommer ROT-avdraget hjälpa dig att sänka en hel del utgifter. Avdraget görs direkt på den faktura som du får från VVS-firman och ger en 30 % reducering.
• Du kan luta dig tillbaka och fokusera på annat som du tycker är viktigare. Du behöver inte lägga ner massa tid på att renovera badrummet eller försöka förstå branschreglerna, utan kan spendera tid tillsammans med din familj istället (eller annat du tycker om att göra).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *