Så höjer du värdet på din bostad innan visning

Har du bestämt dig för att sälja din bostad, eller går du i tankar att det kanske börjar bli dags? Att sälja sin lägenhet eller hus är ett stort beslut och det är mycket som måste ordnas i samband med en försäljning. Det stora orosmomentet och det som många går och tänker på i en försäljning brukar oftast vara priset, och om det går att göra en vinst på sin bostad. Såklart finns det flera olika aspekter som spelar in och som avgör vad slutpriset hamnar på. Men det finns faktiskt också en del små knep som du som säljare kan tänka på innan visning och som gör att värdet på din bostad kan öka en del.

Här kommer 4 tips på hur du kan gå tillväga för att höja värdet på din bostad inför en försäljning:

Städa upp krimskrams

Ögat vill inte fokuserat på för plottriga saker och att ha mycket småsaker framme skapar ett rörigt intryck. Försök ta bort och lägga undan så mycket lösa föremål som möjligt så att din bostad ger ett lugnare intryck.

Förbättra färg och ytskikt

En stor vägg, stora skåpsluckor eller ett staket som sträcker sig kring hela huset. Alla dessa saker  är exempel på saker som tar stor plats i hemmet och som kan dra ner första intrycket rejält om det är i dåligt skick. Ett bra tips kan vara att måla om just en fondvägg, eller köksluckorna för att skapa ett annat intryck inför en visning. Du behöver inte vara en professionell målare för att lyckas med det och det kan vara en billig investering i förhållande till vad du kan få för pris för bostaden i fråga. Idag när det går att använda sig av ROT-avdrag kan det till och med vara värt att anlita en målare till att göra jobbet för att få allra bästa resultat.

Första intrycket

Som vi alla vet, första intrycket är allt och inför en visning kan det vara bra att fundera på vad det första kunden möts av är. Är det ett halvtrasigt staket och en ovårdad trädgård? Det kanske inte är jätte lockande och iögonfallande och om en målare redan ska hjälpa till med lite innerväggar kanske det kan vara läge att även ta lite hjälp med ommålning av staketet.

Fixa alla småfel

Den där kroken som är sönder, lampan i badrummet som inte funkar och fönsterhaspen som alltid kärvar. Alla dessa småfel som man gått runt och retat sig på i år är det dags att fixa till nu! Dessa småsaker kommer höja värdet och ge ett mycket bättre intryck av din bostad än att spekulanten i fråga kommer in och bara fokuserar på massa småfel istället för att se storheten i bostaden.

Med dessa 4 tips lär du garanterat skapa en bättre känsla inför din visning. Och kom ihåg, ibland kan det faktiskt vara värt att anlita en målare för lite uppfräschning för att sen i längden få en högre värdering på sin bostad.